Download het PDF rapport 20 Voedselsoorten die je een vol gevoel geven
Deze is gratis en verplicht je tot niets

Page content

article content

Ginseng de natuurlijke remedie

Ginseng wat kan deze wortel voor je gezondheid doen en is het veilig om het te gebruiken ?

Ginseng is één van de kruiden die vandaag de dag veel wordt gebruikt . Aziaten en Noord Amerikanen gebruiken het op grote schaal vanwege de helende kracht die er aan ontleent wordt. Dit is al vanuit de oudheid bekend

Ginseng heeft invloed op de stofwisseling , het immuunsysteem en de bloedruk. Er zijn inmiddels door de jaren heen voldoende aanwijzigingen dat de stoffen uit de wortel een gunstig effect hebben op onze gezondheid.

Ginsenggebruikers hebben een verminderd risico op diverse soorten kanker zoals maagkanker, Longkanker, leverkanker, alvleesklierkanker, baarmoederkanker, en darmkanker .

Dit komt met name door de ginsenosides Rg3 en Rh2 deze behoren tot triterpeen saponinen  dit zijn namelijk steriode achtige stoffen die uit de wortel komen.  Rg3 en Rh2 zijn de belangrijkste anticarcinogene inhoudsstoffen die voor dit effect verantwoordelijk worden geacht.

Er zijn wetenschappelijke onderzoeken gedaan met voornamelijk commercieel verkrijgbare extracten die hebben aangetoond dat er zowel op korte al lange termijn geen duidelijke voordelige of nadelige effecten werden bevonden.

Er wordt wel opgemerkt dat Ginseng voor mensen met nierproblemen absoluut afgeraden wordt omdat het bloedingen kan veroorzaken en inname met een aantal medicijnen tegelijk kan een wisselwerking geven die ongunstig zijn.

Raadpleeg dus eerst een arts voor dat je Ginseng gaat gebruiken het is namelijk absoluut effectief maar dien wel met zorg gebruikt te worden en niet zomaar op eigen initatief gebruikt te worden .

Gezondheid is belangrijk zelf dokteren  met dit medicijn is absoluut niet verstandig, en wordt ook echt afgeraden als je wil weten of dit middel iets voor je kan doen en je wilt graag advies zoek dan een homeopaat of een praktijk voor natuurgeneeskunde.

Zij kunnen je advies geven over het gebruik en de dosering zodat het op een veilige manier en effectief gebruikt wordt.

 

Comment Section

0 reacties op “Ginseng de natuurlijke remedie

Plaats een reactie


*


Phoenix WebsitePhoenix Website