Download het PDF rapport 20 Voedselsoorten die je een vol gevoel geven
Deze is gratis en verplicht je tot niets

Page content

article content

Het belang van Vitamine B12 voor een gezond lichaam

Vitamine B12 is een van de b-vitamines die essentieel zijn om een ​​gezond lichaam te behouden. Anders bekend als Cobalamin, Vitamine B12 is nodig voor de processen om de koolhydraten, vetten en eiwitten van voedsel naar energie om te zetten. B12 nog  ook, belangrijker, helpt de rode bloedcellen gezond te houden en voorkomen dat hartziekten evenals het immuunsysteem op zijn maximale niveau functioneren. Daarnaast wordt Vitamine B12  gebruikt om de beschermende bedekking van alle zenuwcellen in het lichaam te creëren.

 

De belangrijkste functie van B12 is het vormen van gezonde rode bloedcellen. Echter, alle cellen hebben Vitamine B 12  nodig om ze gezond te houden. Het zijn de witte bloedcellen, die onder andere B12 nodig hebben om ervoor te zorgen dat het immuunsysteem goed functioneert. Alle zenuwcellen in het lichaam hebben ook  B121 nodig om hun beschermende vetlaag te vormen. Dit is essentieel voor alle zenuwen, maar is vooral voor degenen in de hersenen. Als er niet voldoende B12  is om deze beschermende laag te maken,  zullen de hersenen niet goed functioneren.

 

Interessant genoeg is de hoeveelheid  Vitamine B12  die het lichaam nodig heeft, relatief klein, maar is regelmatig nodig. Echter, B12  op zich is niet genoeg, omdat het lichaam het niet gemakkelijk kan absorberen. Om het lichaam te helpen B12 te absorberen b produceert de maag  de intrinsieke factor waardoor er  meer van Vitamine B12  geabsorbeerd kan worden.  B12  wordt alleen gevonden in dierlijke levensmiddelen zoals lever, eieren, vis en vlees, maar de meeste mensen verbruiken veel meer dan hun aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van B12 .  Dit is geen probleem omdat het lichaam ongeveer  slechts  de helft van de B12  kan verbruiken die wordt verbruikt. Het is ook opmerkelijk dat het lichaam B12  kan recyclen die afneemt op de impact van een B12-tekort. Echter, strenge vegetariërs of veganisten hebben waarschijnlijk  B12-supplementen nodig als ze geen dierlijke producten nuttige  bevatten die B12 bevatten.

 

Als het lichaam niet genoeg  Vitamine B12  heeft, is bloedarmoede het meest opvallende symptoom. Uiteraard komt dit door het feit dat er niet genoeg  B12  is om gezonde rode bloedcellen te maken. Anemie kan ook worden veroorzaakt doordat het lichaam niet genoeg intrinsieke factor creëert om de B12 te helpen absorberen die beschikbaar is in het verbruikte voedsel. Het lichaam heeft de neiging om minder intrinsieke factor te maken zodra een persoon de 50 bereikt en dit zal ertoe leiden dat minder  B12 worden geabsorbeerd en dat supplementen van Vitamine B12 nodig kunnen zijn. Kinderen lopen ook risico op bloedarmoede omdat ze het voedsel dat B 12 bevat, niet mogen eten. Zwangere vrouwen hebben meer  B12 nodig omdat de baby  B12  tijdens de zwangerschap absorbeert om goed te groeien.

Comment Section

0 reacties op “Het belang van Vitamine B12 voor een gezond lichaam

Plaats een reactie


*


Phoenix WebsitePhoenix Website