Download het PDF rapport 20 Voedselsoorten die je een vol gevoel geven
Deze is gratis en verplicht je tot niets

Page content

article content

kikkererwten-meel-kopen-of-zelf-maken

Kikkererwten zijn tegenwoordig een geliefd product om mee te koken of te bakken .

Kikkererwten

zijn te koop in blik en zijn in de meeste supermarkten wel te krijgen maar ook gedroogd zijn ze verkrijgbaar en is de smaak vele malen lekkerder .

gedroogde kikkererwten kun je zelf heel goed malen tot meel en zeker bij een kleine hoeveelheid is het handiger om gedroogde kikkererwten te gebruiken aangezien ze gedroogd langer houdbaar zijn en de smaak veel voller is dan de geweekte of uit blik gehaalde kikkerwten.

Hoe maak je nu zelf kikkererwtenmeel ?

Het is heel simpel je neemt de hoeveel erwten die je nodig hebt

  • doe ze in de keukenmachine of beter nog een  elektrische koffiemolen .
  • maal ze ongeveer 30 seconden en zeef vervolgens het meel door een zeef.
  • de stukjes die achterblijven doe je nog een keer in de keukenmachine of de koffiemolen.
  • gemalen erwten kun je het beste na 48 uur gebruikt hebben anders bederft het .

Het meel kun je ook gebruiken om bv brood of koekjes mee te bakken en in de indiaase keuken wordt het veelvuldig gebruikt. maar ook in andere keukens worden ze veel gebruikt zoals bv in Frankrijk om er een soort pizzabodem van te maken ( Socca ) die zo gegeten kan worden na het bakken,

ze worden gebruikt als een bindmiddel of in pannenkoekjes zelfs in gehakt als alternatief voor brood of beschuit dan wordt het wel aangeraden om het meel even te roosteren zodat de noot achtige smaak wat meer omhoog komt.

In de vegetarische keuken worden ook veel kikkererwten gebruikt als een uitstekende vleesvervanger voor bv kikkererwten burgers.

verder zijn ze de basis voor humus en falafal gefrituurde balletjes die als vleesvervanger tijdens de vastenperiode dienen en geserveerd worden met een saus . Humus is een puree van kikkererwten die gegeten wordt met brood en van oorsprong uit Libanon komt.

Comment Section

0 reacties op “kikkererwten-meel-kopen-of-zelf-maken

Plaats een reactie


*


Phoenix WebsitePhoenix Website