Download het PDF rapport 20 Voedselsoorten die je een vol gevoel geven
Deze is gratis en verplicht je tot niets

Page content

article content

Tips die kunnen helpen tegen overmatig zuurbranden

Tips om Zuurbranden  te bestrijden

Zuurbranden ,  of Reflux zijn termen voor brandend maagzuur, Dit  is een ziekte die wordt veroorzaakt  door een eenvoudige verstoring van de chemische zaken in het lichaam – door op voeding te letten kun je de  aanval van zuurbranden  in de slokdarm voorkomen .

Zuurbranden   beïnvloedt niet alleen volwassenen maar ook zuigelingen en kinderen, deze publicatie maakt duidelijk dat iedereen zich bewust wordt van  de symptomen en hoe het kan worden voorkomen.

Omdat de  reflux wordt veroorzaakt door verschillende voedingsmiddelen, zoals chocolade, citrusvruchten, kruidig voedsel, met inbegrip van gebakken en vette voedingsmiddelen.

Samen met de tijd van de dag waarop de voedingsmiddelen worden gegeten kan het zorgvuldig kiezen van voeding  helpen om dit soort vervelende maagklachten te voorkomen en symptomen te bestrijden .

Studies tonen aan dat een bepaald soort voedsel  zuurbranden veroorzaakt , dus het is van vitaal belang dat je je goed bewust bent van wat je eet  om dit te voorkomen.

Des al niet te min als je  last hebt van zuurbranden  kun je de  behoefte hebben  aan een betere keuze voor voeding je helpen om de ziekte te behandelen, bijvoorbeeld door  voedsel wat  wel kan worden gegeten  en welke je beter zou kunnen laten staan .

Hier enkele tips en voedingsmiddelen die kunnen helpen of beter vermeden kunnen worden:

 

 • Het drinken van melk een snelle remedie zijn om  reflux problemen te verlichten. Echter bij grotere hoeveelheden melk produceert de maag meer maagzuur en krijg je meer last van  reflux dus dit wordt afgeraden.

 

Dus, mensen met reflux doen er verstandig aan om goed op te letten wat je eet wat je beter kunt laten staan . Kleinere maaltijden meerdere keren per dag eten .

 

 • Ook moeten ze ervoor zorgen dat ze hun maaltijden rijk zijn  aan complexe koolhydraten. Dit omvat brood, rijst en pasta; Dit lost het buitensporige maagzuur beter op , dus waardoor het branderige gevoel van het maagzuur verminderd wordt.

 

 • Kauw je eten goed, neem de tijd om te eten, wees bewust van je eetgedrag gehaast eten en slecht kauwen zijn funest voor de maagzuur productie.

 

 • Ga na een maaltijd niet meteen liggen maar geef je maag de kans om het voedsel te verwerken liggen zorgt er voor dat je sneller maagzuur aanmaakt en je dus ook meer kans hebt op reflux.

 

 • Vermijd vette en grote maaltijden zware maaltijden worden minder goed verwerkt, en blijven langer in de maag aanwezig waardoor de zuurproductie toeneemt.

 

 • Koffie, chocolade, sterk gekruid voedsel. Pepermunt ,vet voedsel en gasvormige voeding zoals bonen, prei en koolsoorten kunnen de maagzuurproductie laten toenemen.

 

 • Zorg dat er minimaal 2 uur zit tussen je laatste maaltijd en het moment van slapen zet je hoofdeind van je bed minimaal 20 cm omhoog die zorgt er voor dat de zwaartekracht het maagzuur laten zakken in plaats van dat het omhoog komt.

 

 • Roken zorgt er voor dat de onderste sluitspier verslapt en er dus sneller maagzuur kan terugstromen in de slokdarm.

 

 • Probeer zoveel mogelijk te eten uit de schijf van vijf alle voedingsmiddelen maar liever in kleinere hoeveelheden meerdere keren per dag in plaats van 3 grotere maaltijden, als je uit ieder vak de voedingsmiddelen eet krijg je voldoende mineralen, vitaminen, eiwitten, koolhydraten en vetten binnen.

 

Als deze richtlijnen niet helpen dan is het verstandig om een huisarts te bezoeken tevens als de volgende problemen zich voordoen is het zeker raadzaam om naar de huisarts te gaan :

 • als u voelt dat het voedsel niet wil zakken in de slokdarm;
 • als u regelmatig moet overgeven;
 • als u in korte tijd meer dan vijf kilo afvalt, zonder aanwijsbare oorzaak;
 • als u zwarte, dunne ontlasting heeft.

Comment Section

0 reacties op “Tips die kunnen helpen tegen overmatig zuurbranden

Plaats een reactie


*


Phoenix WebsitePhoenix Website