Download het PDF rapport 20 Voedselsoorten die je een vol gevoel geven
Deze is gratis en verplicht je tot niets

Page content

article content

Vitamine B6 / Pyridoxine alle feiten die je moet weten

Vitamine B6 , ook wel bekend als pyridoxine, is een van de meest veelzijdige B-vitaminen en toch heeft het lichaam slechts een relatief kleine hoeveelheid nodig.

Vitamine  B6  werkt nauw samen met alle andere B-vitamines, in het bijzonder niacine, foliumzuur en cobalamin en draagt ​​bij aan tal van functies in het lichaam.

Aminozuren worden door  B6  omgezet in eiwitten en het is ook nodig om opgeslagen suiker in het lichaam om te zetten in essentiële energie.

In principe is  B6 essentieel voor het omzetten van de eiwitten die worden verteerd,  in eiwitten die het lichaam nodig heeft en ook voor het omzetten van de koolhydraten van de vorm die ze in het lichaam worden opgeslagen in een vorm die kan worden gebruikt voor extra energie.

 

Het lichaam heeft een aantal verschillende eiwitten nodig en het is  vitamine B6 die ervoor zorgt dat de juiste vormen beschikbaar zijn.

Bijvoorbeeld,   B6  zal hemoglobine creëren voor het dragen van zuurstof in de bloedcellen, hormonen voor het regelen van bloeddruk, neurotransmitters en diverse enzymen.

 

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid  van   B6  is slechts ongeveer 2,0 mg, maar deze schijnbare onbeduidende hoeveelheid wordt extreem efficiënt in het lichaam gebruikt om meer dan zestig verschillende enzymen te produceren.

De beste bronnen van  B6 vitamine zijn eiwitten van hoge eiwitten zoals eieren, vis, pluimvee en vlees, en het wordt ook toegevoegd aan ontbijtgranen en brood .

om ervoor te zorgen dat iedereen hun aanbevolen dagelijkse hoeveelheid  kan verbruiken, ook als ze geen  vleesproducten eten.

Een extra hoeveelheid van B6 kan voor het hart en het immuunsysteem gunstig zijn.  B6 vitamine supplementen zijn soms nodig door astmatici en diabetici.

Het is echter belangrijk dat u zich ervan bewust bent dat grote doses van de vitamine B6 giftig kunnen zijn.

 

Aangezien  B6  in veel gewone voedingsmiddelen voorkomt, krijgen de meeste mensen voldoende hoeveelheden vitamine uit hun normale voedingspatroon.

Er zijn sommige groepen die mogelijk een B6  aanvulling nodig hebben om ervoor te zorgen dat zij de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid  krijgen.

Bijvoorbeeld, zwangere vrouwen of vrouwen die  borstvoeding  geven zullen een iets hogere hoeveelheid van Vitamine  B6 nodig hebben om de hoeveelheid vitamine die door de baby wordt geabsorbeerd te gebruiken, hoewel het mogelijk is om  extra B6  te verkrijgen uit een verhoogd verbruik van hoog eiwitrijk  Voedsel.

strenge vegetariërs of veganisten, en kinderen die geen dierlijke producten eten, kunnen echter een B6 vitamine aanvulling nodig hebben, aangezien groenten en fruit slechte bronnen zijn van Vitamine  B6

Comment Section

0 reacties op “Vitamine B6 / Pyridoxine alle feiten die je moet weten

Plaats een reactie


*


Phoenix WebsitePhoenix Website